שאלות נפוצות

מהי שליחות?

היחידה שמה לעצמה מטרה לפעול לחיזוק הקשר בין ישראל והתפוצות וכמו כן לחיזוק הזהות היהודית על ידי חינוך בלתי פורמלי. במסגרת זו נשלחים מדי שנה כ-350 שליחים לרחבי העולם לשליחות של שנתיים עד שלוש שנים בקהילות יהודיות, בתנועות נוער ובקמפוסים. בין המדינות בהן פועלים השליחים ניתן למצוא ארה”ב, קנדה, ארגנטינה, צרפת, גרמניה, דרום אפריקה, אוסטרליה ועוד ארצות רבות אחרות.

מה כוללת עבודת השליחות?

עבודת השליחות מגוונת ומשתנה ממקום למקום. השליחים עוסקים בפעילות חינוכית הכוללת לימוד תכנים אודות ישראל, יהדות וציונות, קיום ערבי תרבות,  לימוד עברית, הבאת דוברים/אמנים, קיום פעילויות בחגים ועוד, דרך פעילויות חינוך בלתי פורמאלי. בנוסף, עיקר העבודה מתמקדת גם בעבודה במוסדות אקדמיים יוקרתיים תוך פיתוח קשרים עם סטודנטים וגופים שונים באקדמיה, עבודת הסברה ו״מלחמה״ בבי די אס (חרם על ישראל).

העבודה ברובה נעשית באופן עצמאי כשהציפייה היא שהשליח ייזום ויוציא לפועל את התכניות החינוכיות, הפקת אירועים וניהול תכניות תוך תיאום עם אנשי המקום.

אילו שליחויות יש?

השליחות הארוכה כוללת שלושה מסלולים: שליחות עמיתי ישראל (קמפוסים/ הילל) , שליחות קהילתית ושליחות תנועתית

מהם היעדים אליהם נשלחים השליחים?

השליחות הארוכה פרוסה בכ-150 יעדים שונים ברחבי העולם מאוסטרליה ועד ארגנטינה

האם השליחות היא עבודה עם שכר?

השליחות הארוכה היא משרה מלאה הכוללת דיור, פתרון תחבורתי, החזר הוצאות ומשכורת בהתאם לחוק הישראלי

מהם תנאי השליחות?

בשליחות הארוכה (מסלול עמיתי ישראל, קהילתי ותנועתי) מקבל השליח: טיסה, ויזת שהייה לארץ היעד, ביטוח רפואי, מגורים ושכר על-ידי הסוכנות היהודית, ההסתדרות הציונית העולמית או הקהילה המקומית

באיזו שפה מתקיימת השליחות?

כל שליח נשלח לקהילת יעד כאשר הוא מסוגל לתקשר ולהדריך בשפת המקום. כל השליחויות מתקיימות בשפה זרה; על מנת לצאת לשליחות ישנו צורך בשליטה בשפה המדוברת במקום השליחות- ברמת תקשורת והדרכה.

מתי מתחיל תהליך הגיוס?

היחידה מגייסת וממיינת מועמדים לאורך כל השנה. אנו ממליצים להתחיל את התהליך כבר בספטמבר על מנת להבטיח את מקומכם לשליחות בזמן. 

האם התפקיד בנוי ומוגדר או שעל השליח ליזום ולבנות את התפקיד?

מרבית השליחויות קיימות כבר מספר שנים והגדרת התפקיד של השליח בהן מגובשת. בכל שנה נפתחים יעדי שליחות חדשים אשר להן נבנית הגדרת תפקיד מסודרת וברורה. עם זאת, השליחות היא מקומו של השליח ליזום, להחליט על תכנים נבחרים ורלוונטיים ובמקרה הצורך – לשנות. כל שליח הנכנס לתפקיד מגדיר מחדש את האופן בו יביא לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר את יכולותיו, מטרותיו ושאיפותיו לחיזוק הקשר עם ישראל.

האם אפשר ללמוד או לעבוד במקום נוסף במהלך השליחות?

לא, השליחות הארוכה הנה עבודה במשרה מלאה ולא ניתן לשלב עוד עבודה נוספת או לימודים במהלכה.

מתי יוצאים לשליחות?

היציאה לשליחות הנה בתום תהליך המיון והשיבוץ. מרבית השליחים יוצאים לשליחות בחודש אוגוסט/ ספטמבר, אך ישנם מספר יעדי שליחות בחצי כדור הארץ הדרומי, אליהם יוצאים בחודשים ינואר – פברואר

האם מתקיים קורס הכשרה לפני היציאה לשליחות?

אכן, בחודש יולי מתקיימת הכשרה אותה השליחים עוברים במשך כשבוע בקרית מוריה בירושלים. במהלך ההכשרה השליחים מקבלים כלים שמכינים אותם לקראת היציאה לשליחות.

מה כולל תהליך המיון?

תהליך המיון מורכב מהשלבים הבאים:

 

  • מילוי פרטים ראשונים בטופס צור קשר
  • הגשת טופס מועמדות לשליחות – הכולל פרטים אישיים, מניעים והיכרות עם המועמד. מומלץ לפרט במידה והתקבלו לחיוב קורות החיים יקבל המועמד מכתב לשיבוץ עצמי בסדנאות מיון
  •  מרכז הערכה -בשלב זה נעשים מבדקים קבוצתיים לבחון יכולות מגוונות. שלב זה מתקיים בקריית מוריה בירושלים
  • ראיון אישי ומבדק ידע  -ראיונות לשליחות מתקיימים בקרית מוריה בירושלים
  •  מבחן התאמה לשליחות -מתקיים במכוני השמה בתל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע
  •  ועדת בחירה- מתקיימת בקריית מוריה בירושלים במידת הנדרש

האם אפשר לבחור מראש יעד מסוים לשליחות?

שאיפותיו של השליח לגבי יעד השליחות וסוג השליחות נלקחות בחשבון, אך לא ניתן להבטיח יציאה ליעד מסוים.

דרישות תפקיד - ״שחר״

השליחות המיועדת לגילאי 27-32.
תואר ראשון לפחות
הכרות מוקדמת עם יהדות התפוצות
בוגר/ת שירות צבאי/לאומי/פטור
ניסיון ניהולי/ הדרכתי/ קהילתי קודם של 3 שנים לפחות ב: תנועות נוער, מחנות קיץ, מכינה קדם צבאי, עבודה עם זרמים שונים, שנת שירות, התנדבות קהילתית, פעילות חברתית, ניסיון בתחום היהדות הליברלית בישראל (נוע”ם, תל”ם, מכינות קד”צ מעורבות).
יכולת התנהלות עצמאית (טיול ממושך לאחר הצבא, מגורים מחוץ לבית לתקופות ממושכות, מחייה בקומונה בשנת שירות וכו’)
שליחות ארוכה קודמת- יתרון
רישיון נהיגה- חובה.

דרישות תפקיד - ״אופק״

השליחות המיועדת לגילאי 23-28.
בוגר/ת שירות צבאי/לאומי/פטור
ניסיון הדרכתי/ קהילתי קודם ב: תנועות נוער, מחנות קיץ, מכינה קדם צבאי, עבודה עם זרמים שונים, שנת שירות, התנדבות קהילתית, פעילות חברתית, ניסיון בתחום היהדות הליברלית בישראל (נוע”ם, תל”ם, מכינות קד”צ מעורבות).
ניסיון בהתנהלות עצמאית (טיול ממושך לאחר הצבא, מגורים מחוץ לבית לתקופות ממושכות, מחייה בקומונה בשנת שירות וכו’)
רישיון נהיגה- יתרון משמעותי.
תקשורת בין אישית
יכולת עבודה בצוות
תואר אקדמי- יתרון

מהי שליחות ההוראה?

שליחי ההוראה נמצאים במוקד השפעה משמעותי: בתי הספר היהודיים בתפוצות. לאורך שנים עובד השליח יום יום, במשך שעות רבות, עם עשרות ומאות תלמידים הנמצאים בשלבים הקריטיים של עיצוב זהות. המורה השליח פועל בתוך מרחב של בית הספר בתפוצות כחלק מצוות של בית הספר ועוסק בחינוך לישראל, הכולל: לימודי עברית כשפה חיה, מדינת ישראל (עבר הווה ועתיד) ולימודי יהדות. לרוב יהיה השליח גם מוביל או לפחות מעורב בפעילויות בלתי פורמאליות בבית-הספר, בטקסים, וכן באירועים הקשורים למעגל השנה.

מה מצופה משליח ההוראה?

  • למלא את חובותיו המקצועיות כמורה בבית הספר.
  • לדבר עברית, להביא את העברית לכל מקום.
  • להביא את ישראל לכיתה, לספר עליה, לעורר עניין כלפיה.
  • לתקשר טוב ונכון עם הורי התלמידים, עם עמיתים לעבודה ועם הממונים עליו.
  • לפתור בעיות בכוחות עצמו.
  • להשלים 3-4 שנות שליחות בהצלחה ותוך השתפרות מתמדת

מהן הדרישות?

  • תעודת הוראה
  • ניסיון של שנתיים בהוראה פורמאלית
  • במידה ואחד מבני הזוג אינו מורה ואינו יוצא כשליח – היציאה לשליחות מותנית באופק תעסוקתי ברור עבורו בארץ היעד

האם השליחות היא עבודה עם שכר?

אכן, השליחות היא עבודה במשרה מלאה. השכר משולם למורים על ידי בתי הספר (כיוון שהמעסיק הוא אינו ישראלי) והוא נקבע מולם בחוזה ההעסקה.

מתי נפתחת/ נסגרת ההרשמה?

ההרשמה נפתחת מידי שנה בחודש מאי ונסגרת בסביבות חודש יולי.

איזה ניסיון דרוש?

אנו מחפשים מועמדים/ות בעלי ניסיון בהדרכה של שנתיים לפחות, במסגרת תנועת נוער בארץ. תפקיד הש”ש בקהילות היהודיות בתפוצות הוא ברובו תפקיד הדרכתי. עיסוקו המרכזי של הש”ש  בשבוע העבודה שלו במוסדות הקהילה היהודית הינו בבניית פעילויות ובהעברתן. ש”ש יכול להעביר סדר גודל של 10 – 20 פעילויות במהלך השבוע.

דרישות התפקיד:

  • תלמיד/ת י”א שעולה לכיתה י”ב
  • ניסיון בהדרכה ועמידה מול קבוצה (לפחות שנתיים במסגרת תנועת נוער)
  • יכולת עבודה עם ילדים ובני נוער
  • יכולת יצירת קשרים בינאישיים טובים
  • עמידות נפשית (שנה רחוק מהבית)
  • עולם תוכן, ידע רלוונטי וזיקה לנושאים: ציונות, יהדות, אקטואליה
  • אנגלית \ ספרדית \ פורטוגזית ברמה גבוהה
  • יכולת גבוהה לעבוד בצוות
  • ייצוגיות, ממלכתיות, אחריות, בגרות
  • ניסיון קודם עם נוער מחו”ל (יתרון)
  • מוטיבציה גבוהה
  • בחלק מהקהילות נדרש רישיון נהיגה בתוקף לא יאוחר מחודש ינואר של אותה שנה

מתי נפתחת ההרשמה?

ההרשמה נפתחת במהלך חודש ספטמבר.

למה כדאי לצאת לשליחות דווקא דרך הסוכנות היהודית?

הסוכנות היהודית קיימת מאז שנת 1929 ויש לה מניות רבות בהקמת המדינה. כאשר דוד בן-גוריון הכריז על הקמת מדינת ישראל בשנת 1948 הוא עשה את זה מתוקף תפקידו כיושב ראש הסוכנות היהודית. במילים אחרות, הסוכנות היהודית פה כבר כמעט 90 שנה ופה כדי להישאר עוד הרבה זמן. מאחר והסוכנות היהודית היא גוף ממלכתי שמעמדו מעוגן בחוק, ולא חברה פרטית, אין סיכוי שהיא תיעלם. אנחנו פה כדי להמשיך ולשרת את העם היהודי ואנחנו רוצים אותך אתנו! כל שליח שיוצא במסגרת תכנית השליחים למחנות של הסוכנות היהודית, מקבל הכשרה, ליווי ותמיכה במהלך התהליך, הקיץ ואפילו אחרי החזרה לארץ.

למי שייכים המחנות?

1,550 השליחים של התכנית יוצאים לכ-175  מחנות קיץ יהודיים בארצות הברית ובקנדה. המחנות אינם שייכים לסוכנות היהודית, אלא לתנועות והארגונים המרכזיים ביהדות צפון אמריקה. בין התנועות והארגונים הללו ניתן למנות את מחנות התנועה הרפורמית (URJ), מחנות התנועה הקונסרבטיבית (“רמה”), מחנות השייכים לארגון הגג של הקהילות היהודיות בצפון אמריקה (JCCA), מחנות “הבונים דרור”, מחנות תנועת “יהודה הצעיר”, מחנות AIJCועוד עשרות מחנות עצמאיים שאינם שייכים לתנועה או ארגון כלשהם.

באיזו שפה מתבצעת השליחות?

באנגלית! ישנם כמה מחנות דוברי עברית, אך גם לשליחים המשובצים אליהם יש צורך חיוני בשליטה טובה בשפה האנגלית. למרות רצונם להעמיק את ידיעת העברית, רובו הגדול של הצוות וכמובן החניכים אינם שולטים בשפה.

האם מתקיים קורס הכשרה לפני היציאה לשליחות?

קורס ההכשרה מתקיים במהלך החודשים מרץ- אפריל. במהלך ההכשרה מתקיים לרוב מפגש עם שאר המשלחת ועם נציגי
מחנות שמגיעים מצפון אמריקה למשך ארבעה ימים (תנאי פנימייה). במהלך ההכשרה יקבלו השליחים והשליחות כלים
פרקטיים לטובת הכנה מיטבית לשליחות.

מתי יוצאים למחנה? לכמה זמן?

היציאה למחנות מתחילה החל מסוף חודש מאי. תאריך היציאה נקבע בהתאם למיקום המחנה, למקצוע ההדרכה ולפרמטרים נוספים.. היציאה המאוחרת ביותר למחנה היא באמצע חודש יוני. לא ניתן לבחור את תאריך היציאה למחנה. אורך השליחות הוא כעשרה שבועות. לא ניתן לצאת למחנה רק לחלק מהתקופה, להגיע אליו מאוחר או לעזוב אותו מוקדם יותר.

מתי צריך לחזור לארץ?

בתום השליחות ניתן להמשיך ולטייל בצפון או דרום אמריקה, לפי תנאי התכנית וכרטיס הטיסה. המשך השהייה לאחר המחנה היא באחריותם הבלעדית של השליחים ובמימונם המלא.

האם השליחות היא עבודה עם שכר?

השליחות היא התנדבותית אך השליחים מקבלים דמי מחייה של כ- 1000 דולרים.

מתי וכיצד מקיימים ראיונות עם נציגי המחנות?

במהלך החודשים ינואר ופברואר מראיינים מנהלי המחנות את המועמדים לשליחות.  הראיון עם מנהלי המחנות הוא שלב הכרחי להמשך התהליך ולאחריו מתקבלת ההחלטה על השיבוץ הסופי למחנה. מנהלי המחנות מבקשים להכיר את המועמדים ולכן חשוב להתכונן היטב ולספר באופן רהוט באנגלית, על ניסיון ההדרכה והרקע המקצועי.

במידה ועברתי מרכז הערכה, כיצד מתבצע תהליך ההתאמה והשיבוץ למחנה?

תהליך ההתאמה והשיבוץ למחנה נעשה בהתאם ליכולות ולרקע של כל מועמד ובמקביל לדרישות המקצועיות שמוגדרות על ידי מחנות הקיץ המשתייכים לתנועות ולארגונים היהודיים השונים בצפון אמריקה. תהליך השיבוץ למחנה דורש סבלנות ואורך רוח. המחנה הוא המעסיק בפועל והוא זה שאחראי לאשר שיבוץ באופן סופי. יש להביא בחשבון ששינויים הם חלק מהתהליך ותכליתם לשבץ כל אחד ואחת במקום המתאים ביותר לפי ההתרשמות והיכולות – מבחינה מקצועית ואישית כאחד. רבים מן המועמדים מתראיינים ליותר ממחנה אחד במהלך התהליך, על מנת לוודא שנמצא להם השיבוץ המתאים ביותר. לרוב, לא ניתן לבקש מראש להשתבץ למחנה מסוים או אזור מסוים. יוצאים מן הכלל הם מועמדים שלהם כבר רקע וניסיון בעבודה במחנות קיץ בצפון אמריקה.

האם השיבוץ שלי יכול להשתנות?

כן. יש להביא בחשבון ששינויים הם חלק מהתהליך ומטרתם למצוא לכל מועמד את השיבוץ המתאים ביותר. יש לזכור כי גם לאחר השיבוץ והראיונות עם מנהלי המחנות, היציאה לשליחות אינה סופית ויכולה להשתנות בהתאם להחלטת הנהלת המחנה וצוות התכנית.

האם התוכנית רלוונטית עבורי במידה ואני לא בארץ במהלך השנה או בחלק ממנה?

לא. תהליך המיון וההכשרה הוא תהליך שנתי ולכן נדרשת מחויבות רבה. ההשתתפות בסדנת המיון, היא חובה. סדנאות המיון מתקיימות החל מאמצע ספטמבר ועד סוף דצמבר. גם ההשתתפות בראיונות המנהלים בסוף חודש ינואר ובתחילת חודש פברואר היא שלב קריטי בתהליך.. גם ההשתתפות בסמינר ההכשרה במהלך חודש אפריל היא חובה לצורך יציאה לשליחות. כמו כן, בתחילת חודש מאי יתקיימו ראיונות בשגרירות ארצות הברית לצורך הנפקת ויזה מיוחדת המאפשרת את העבודה במחנה הקיץ, ויזת חילופי תרבויות. הריאיון הוא חובה לצורך הנפקת הוויזה (ויזת תייר לא מאפשרת את העבודה במחנה הקיץ) לכל מי שאינו אזרח אמריקאי.

אם אני חייל/ סטודנט?

אנחנו עומדים בקשר רציף עם הגורמים בצה”ל ובמשרד הביטחון. כרגע, בשל המצב, לא נוכל לספק מידע נוסף על משלחת צה”ל ויש להתעדכן בהמשך הדרך האם קיימים שינויים נוספים. בימים רגילים, חיילים שתאריך השחרור שלהם חל עד ה- 10/6 יכולים להתחיל את תהליך המיון כמו כל מועמד אחר. עם זאת, יש לזכור כי תהליך המיון וההכשרה השנתי דורש השתתפות במספר מפגשים ובאחריות החייל לקבל את האישורים לימי חופש ממפקדיו. לוחמים, לוחמות ותומכי לחימה בדרגת פעילות א’ או א’+ המשתחררים בין ה10/6-15/8, יוכלו להגיש
בקשה לקיצור שירות של עד 60 יום לטובת יציאה לשליחות, בכפוף לאישור מפקד ואישור של יחידת
יה”ל (יחידת הכוונה לאזרחות). סטודנטים סטודנטים המעוניינים לצאת לשליחות חייבים לקחת בחשבון כי מועדי השליחות הם מסוף חודש מאי ועד אמצע חודש אוגוסט. זו עדיין תקופת לימודים ומבחנים במוסדות האקדמיים, וכאמור, לא ניתן לצאת למחנה מאוחר או לעזוב אותו מוקדם. לכן מומלץ לברר את מועדי סיום הלימודים והמבחנים טרם ההתקדמות בתהליך. מרבית המוסדות האקדמיים אינם מאפשרים מועדי בחינה מיוחדים בשל יציאה לשליחות.

מה כוללת עבודת השליחים?

שליחי הסמינרים הציונים הינם מחנכים צעירים, המגיעים לבתי הספר ולקהילות ועוסקים בעבודה חינוכית המתמקדת בתכנים ציוניים, יהודיים ודתיים (בהתאם לדרישות מבית הספר או הקהילה). תכני הסמינרים עוסקים בעמיות יהודית (peoplehood) וישראל, תוך בירור מעמיק ומעשיר של הקשר של היחיד לישראל ולעם היהודי. בפעילות בבתי ספר, השליחים משלבים מתודות חינוך בלתי-פורמאליות.

מהן הדרישות?

רמת אנגלית גבוהה.
מועמדים בעלי רקע רב בהדרכה וניסיון עבודה עם נוער מחו”ל.
מועמדים  המסוגלים להתמודד עם סיטואציות שונות מעולם ההדרכה הן ברמת העבודה עם חניכים בגילאים שונים והן ברמה התוכנית.
יכולות גבוהות בבניית תוכן חינוכי מורכב ומערכי פעילות יצירתיים, עמוקים ומשמעותיים.
מועמדים ייצוגיים ובעלי תודעת שליחות המעוניינים ליצור חוויה יהודית-ציונית לחניכים ולצוות.
מועמדים מחוברים למעגלי הזהות שלהם ובתוכם לזהות היהודית, עם זהות יהודית מגובשת מכל גווני הקשת הדתית. בנוסף לפתיחות וסובלנות לכל הזרמים השונים ביהדות.
ידע נרחב ביהדות, ציונות ובחברה הישראלית.

מה כולל תהליך המיון?

שליחת קורות חיים
יום מיון (מרכז הערכה/סדנה)
ראיון אישי – ראיון (וירטואלי לרוב) מול נציגי בית הספר
השמה.
בסיום תהליך המיון, במהלך חודש מרץ בד”כ מתקיים סמינר הכשרה בן 4  ימים (חמישי –ראשון)

מתי יוצאים למחנה? כמה זמן השליחות והאם ניתן לבחור יעד?

המחנות שלנו מתקיימים בין חודש יוני לחודש אוגוסט. השליחות היא לפחות לשני מחזורים (כל מחזור הוא בן שבוע לשבועיים), ואפשר לבקש לצאת אפילו לשלושה או ארבעה מחזורים. אפשר לבקש יעד זה או אחר, אבל אנחנו לא נוכל להבטיח שתקבלו דווקא את מה שבקשתם, אם כי כמובן ננסה להתחשב.

באיזו שפה מתבצעת השליחות?

ברוסית. אבל אל תדאגו, לא צריך רוסית מושלמת כדי להיות בקורס או לעבוד במחנות. צריך להבין ולא להתבייש לדבר גם אם יש לכם שגיאות. מבטא ישראלי ורוסית עם טעויות היא אחד הדברים הכי אוטנטיים שאתם יכולים להביא למחנה מהארץ!

למה כדאי לצאת דווקא דרך הסוכנות היהודית?

כי זו ההזדמנות שלכם לשנות ולהשפיע גם על קהילות היהודיות בחו”ל וגם על ישראל, זו האפשרות שלכם לקבל חוויה מכוננת, קורס הכשרה, קהילה של עמיתים וחברים ובעיקר – קרש קפיצה לעולם החינוך והשליחות בארץ ובחול.

האם אפשר לצאת לשליחות ללא קורס הנחיית קבוצות?

מטרת הקורס להכין אתכם לעבודה במחנות הקיץ של הסוכנות היהודית בקהילת יהודית בברה”מ לשעבר. מדובר בתהליך מיוחד, אוכלוסיה מיוחדת ומציאות שדורשת הבנה והכנה. הקורס נותן לך כלים שמכינים אותך.

מהו תהליך המיון?

תשאירו  את הפרטים שלכם ונחזור אליכם לשיחה טלפונית קצרה. אז תגיעו למרכז הערכה, ולאחר מכן לראיון אישי – ויוצאים לדרך!

ואם אני חייל/ת?

אם אתם תהיו משוחררים עד מאי של אותה שנה אין בעיה. אם תעברו את כל שלבי המיון נדבר עם המפקדים שלכם על מנת שיתנו לכם את האפשרות להגיע לכל המפגשים והסמינרים של הקורס.

במידה ועברתי מרכז הערכה, כיצד מתבצע תהליך ההתאמה והשיבוץ למחנה?

אתה מתקבל לקורס ההכשרה שלנו, שהוא בפני עצמו מעניין ומאתגר. הוא מתקיים מחודש ינואר עד חודש מאי וכולל סמינרים ומפגשים. אם אתה עובר את החלק הראשון שלו בהצלחה אז בחודש מרץ אנחנו משבצים אותך למחנות השונים לפי דרישות מהשטח ובקשות שלך. אנחנו תמיד מתחשבים בתאריכי בחינות והכי חשוב – יודעים לכתוב מכתבים למרצים ומזכירויות כדי שתקבל מועדי ג’ ודחיית עבודות. אף אוניברסיטה עוד לא אמרה לנו לא!

מתי צריך לחזור לארץ?

תוכלו להישאר לטייל ולבקר משפחה אחרי השליחות – העיקר שעד סוף ספטמבר תחזרו.

האם התוכנית רלוונטית עבורי במידה ואני לא בארץ במהלך השנה או חלק ממנה?

התוכנית מתחילה בינואר וכוללת מפגש בערך פעם השבועיים וסמינר פעם בחודש עד מאי. אם אתם טסים לתקופה קצרה פה ושם – אל תדאגו, נתגמש אתכם בתאריכים. אם אתם עוזבים לחודש וחצי או יותר – אז עדיף לחכות לשנה הבאה.

לא מצאתם תשובה לשאלה שלכם ?